Uitstekende service | Veilig betalen | Gratis verzending

Zorgkleding met logo

Is het dragen van een logo op jouw bedrijfskleding verplicht? Waarom zit er wel of geen logo op jouw zorgkleding? Dit en meer leggen wij je graag uit in deze blog, lees je mee?

Het borduren/printen van bedrijfskleding met het bedrijfslogo kent diverse voordelen, waaronder de herkenbaarheid voor de klant, cliënt of gast. Daarnaast creëer je aantrekkelijke fiscale voordelen op het moment dat je jouw logo op de juiste manier gebruikt!

Kostenaftrek van bedrijfskleding

In Nederland heeft de Belastingdienst een regelgeving opgesteld voor de kostenaftrek van bedrijfskleding. Wanneer de werkgever bedrijfskleding verstrekt, en dit uitsluitend voor werkzaamheden binnen het bedrijf wordt gebruikt, dan is de kleding zakelijk aftrekbaar.
Echter zitten daar wel wat regels aan: het logo en/of beeldmerk van het bedrijf moet zichtbaar zijn op de buitenkant van de kleding en minimaal 70cm2 groot zijn. Dit kan verdeeld worden over meerdere logo’s. Het logo en/of beeldmerk moet ook contrasterend zijn ten opzichte van de stof.

Daarentegen zijn er nog wel uitzonderingen op bovenstaande regel: wanneer het bedrijf kan aantonen dat de kleding niet mee wordt genomen naar huis voor bijvoorbeeld het reinigen van de kleding, dan hoeft er geen logo en/of beeldmerk op de kleding geplaatst te worden. Dit moet je wel aan kunnen tonen bij de Belastingdienst door middel van bijvoorbeeld omkleedruimtes, lockers en/of wasmachines. (Of wanneer het reinigen wordt uitbesteed aan een externe partij.)

Benieuwd of jouw  FITS Care bedrijfskleding verplicht logo’s en/of beeldmerken moet bevatten om fiscale voordelen te creëren?

Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/aftrek-zakelijke-kosten

Voor het plaatsen van een logo en/of beeldmerk kiezen wij bij onze Fits Care kleding voor een borduur, waarom? Geborduurde logo’s ogen luxueus en blijven lang mooi!

" Wij gaan namelijk voor duurzaamheid én een goede uitstraling.’’

Waar kies jij voor? Wij helpen je graag verder!

Verwante artikelen