Uitstekende service | Veilig betalen | Gratis verzending

Duurzaamheid en Fits Care

Om zorgkleding te kunnen maken die echt aan alle wensen voldoet én waarvan wij de duurzaamheid en kwaliteit kunnen blijven waarborgen, hebben wij er voor gekozen een geheel eigen stof te creëren. Deze eigen ontwikkelde stof, genaamd Ecoflex+, heeft zijn naam te danken aan het feit dat het voor 100% uit duurzame materialen bestaat en vanwege zijn uitzonderlijke rekbaarheid (4-way stretch). Beide punten zijn door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Dit hebben wij gemerkt door écht met de zorgprofessionals in gesprek te gaan en te kijken waar voor zorgkleding behoefte voor verbetering ligt!

Ecoflex+ bevat dus het beste uit twee werelden!

‘’Hoe duurzaam is Ecoflex+ nou eigenlijk echt?’’

Ecoflex+ bestaat voornamelijk uit gerecycled PET polyester (Repreve/GRS gecertificeerd), in combinatie met duurzame viscose en een duurzaam elastan soort.
Per jasje worden gemiddeld 25 gerecyclede PET flessen gebruikt. Zelfs alle labels (size labels, care labels, nek labels & duurzaamheidslabels) zijn sustainable en gemaakt van gerecycled polyester.

De gebruikte elastan heeft het C2C (Cradle-to-cradle) Gold-certificaat. Dit is een gecertificeerd garen dat aan het einde van de levensduur slim wordt afgebroken zonder het vrijkomen van schadelijke materialen. Het proces dat wordt ingezet bij de productie van de duurzame viscose is een milieuvriendelijk proces dat minder uitstoot en minder impact heeft op water dan conventionele viscose. De chemicaliën die tijdens het proces worden gebruikt, worden opgeslagen en weer opnieuw ingezet. In vergelijking met de productie van normale viscose, heeft ons soort 50% minder uitstoot en wordt de helft minder energie en water gebruikt.

Na gebruik kunnen de items retour worden gestuurd, zodat de kledingstukken vervezeld kunnen worden en hier nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Op die manier krijgt de kleding een tweede leven en wordt maximaal bijgedragen aan een schoner en beter milieu.  

TOGETHER WE CARE

Meer informatie over Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid vind je in ons MVO rapport.