Uitstekende service | Veilig betalen | Gratis verzending

Hoe kan je zorgkleding het beste wassen?

Hoe was jij jouw zorgkleding? Check je altijd het was etiket? In deze blog geven we je tips & tricks over het wassen van jouw zorgkleding.

Binnen de zorg zijn de WIP richtlijnen van toepassing. Zoals ook in onze eerdere blog geschreven zijn dit landelijke richtlijnen opgesteld door de Werkgroep Infectie Preventie met als doel richting te geven aan het handelen in de praktijk. In deze richtlijnen staat ook een gedeelte over werkkleding beschreven en ook welke eisen er zijn voor het wassen van de kleding.
Er bestaan WIP richtlijnen voor verschillende gezondheidsinstellingen, de manier van wassen wijkt hierin iets af van elkaar. Bij het werken in een ziekenhuis blijft de kleding altijd in het ziekenhuis, het aan en uitkleden gebeurt dus in het ziekenhuis. Na de dienst gaat de kleding naar een wasserij waar het wordt gewassen en gedroogd. Je hebt hier als medewerker dus geen omkijken naar.

Check je was etiket

Maar wat als je zelf jouw werkkleding moet wassen? Waar let je dan op? Het is altijd handig om het was etiket te checken alvorens je het kledingstuk gaat wassen. In de zorg is het zo dat kleding ten minste 60 graden gewassen moet kunnen worden óf op 40 graden wassen én drogen in de droogtrommel, dit vanwege het doden van micro-organismen. In de zorg trek je elke dienst een schone set kleding aan, of je verwisselt kleding tussentijds bij vervuiling. (Kleding in een lichte kleur is daarvoor ook het advies, om vervuiling goed te kunnen waarnemen.)

Onze Fits Care kleding kan gewassen worden op 60 graden, kan in de droger en kan op middelhoge temperatuur gestreken worden. Volg ons was etiket voor een mooi en blijvend resultaat.

Heb jij hier nog vragen over? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Op de site van het RIVM kan je per gezondheidsinstelling de juiste WIP richtlijnen vinden:
https://www.rivm.nl/werkgroep-infectie-preventie-wip/wip-richtlijnen

Verwante artikelen