Uitstekende service | Veilig betalen | Gratis verzending

Onze ecologische footprint

FITS hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en wij zetten ons in voor mens en milieu. Wij zijn continu bezig met het verduurzamen van onze collecties en productieketen. Eén onderdeel van de verduurzaming van onze FITS collectie, is het recyclen van de kledingstukken.

Duurzaamheid

Wat is duurzaamheid?

FITS definieert duurzame ontwikkeling als: "een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften." 

Recycling

Kan ik mijn FITS kleding laten recyclen?

Ja, dat kan zeker! Ieder FITS kledingstuk mag aan het einde van de levenscyclus geretourneerd worden naar het FITS hoofdkantoor. Wil jij jouw kleding laten recyclen? Neem dan contact met ons op.
 

Wat gebeurt er met de ingezamelde items?

Wanneer u een FITS kledingstuk heeft geretourneerd om deze te recyclen, zullen wij het item naar het Frankenhuis in Haaksbergen sturen. Hier wordt het product duurzaam vervezeld. 
 

Waar worden de vervezelde kledingstukken voor gebruikt?

De items krijgen een tweede leven doordat de vervezelde kledingstukken worden verwerkt in onder andere autohemels, isolatiemateriaal en andere doeleinden. 
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe heeft MVO betrekking op de arbeidsomstandigheden?

Met behulp van maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgen wij ervoor dat de arbeidsomstandigheden rondom de productie van de FITS collectie voor alle werknemers goed zijn, om dit te kunnen waarborgen zijn wij lid van Amfori BSCI. Er worden heldere afpsraken gemaakt met de leveranciers over de arbeidsomstandigheden. Regelmatig worden de productielocaties doorgelicht om goede arbeidsomstandigheden te garanderen.

Code of Conduct

Wat valt er onder Code of Conduct?

De Code of Conduct is een verklaring die onze leveranciers dienen te tekenen. In de Code of Conduct zijn richtlijnen opgesteld waaraan de leveranciers zich moeten houden. Deze richtlijnen hebben betrekking op de arbeidsomstandigheden en op de impact die de producties op het milieu hebben.

Doelstellingen

Welke doelstellingen heeft FITS op het gebied van duurzaamheid?

Wij streven ernaar om de producten van de FITS collectie een lange levensduur te verzekeren. Daarnaast willen we per 2023 louter nog gebruik maken van duurzame materialen voor de FITS collectie.