Uitstekende service | Veilig betalen | Gratis verzending

Wasinstructies

In alle kledingstukken van FITS en FITS Care zit een label met wasinstructies. Deze instructies dienen als leidraad voor hoe het product onderhouden dient te worden voor een optimaal resultaat. Alle symbolen staan in een vaste volgorde op het label en geven de gebruiker informatie over de onderwerpen wassen, bleken, strijken, chemisch reinigen en drogen.

Betekenis wasvoorschriften

Het wasvoorschrift wordt gesymboliseerd middels onderstaande afbeelding. Het getal hierin geeft de maximaal toelaatbare wastemperatuur aan. Wassen bij een lagere temperatuur is uiteraard altijd toegestaan. Staat er een streepje onder de waskuip, dan betekent dit dat er voor dit kledingstuk een speciaal programma voor fijne was gevolgd dient te worden. Een handje in de waskuip geeft aan dat een artikel enkel met de hand gewassen mag worden. De maximale temperatuur van het water is hiervoor 30 graden. Voor alle artikelen geldt dat deze het beste binnenstebuiten en apart of met gelijke kleuren gewassen kunnen worden. De kleur blijft hierdoor langer mooi, waardoor je langer kunt genieten van jouw kleding. Gebreide artikelen blijven het langste mooi als ze na het wassen liggend worden gedroogd. Droog hierbij nooit in de zon om het artikel zo lang mogelijk zijn orginele kleur te laten behouden. Een kruis door de waskuip betekent dat het artikel niet gewassen mag worden.

Tip: zet de wasmachine een "tikkie terug" naar 30 graden om energie te besparen!

Betekenis bleken 

Het symbool dat staat voor bleken met behulp van een chloorbleekmiddel is het driehoekje. De tekst CL in het driehoekje betekent dat het artikel met behulp van chloorbleekmiddel gebleekt mag worden. Staat er een kruisje door het driehoekje, dan betekent dit dat het gebruik van een chloorbleekmiddel niet is toegestaan.

Betekenis strijken

Het geplaatste symbool hieronder is het strijksymbool, waarin één of meerdere stippen te zien zijn. Deze corresponderen met de standen op het strijkijzer. Indien een artikel niet gestreken mag worden, dan staat er een kruis door het strijkijzer heen. Kijk voor het strijken ook goed naar de extra instructies op het label. Het mooiste resultaat wordt behouden door het artikel aan de binnenzijde te strijken. 

Symbool 1: matig warm / max. 110 °C
Symbool 2: matig heet / max. 150 °C
Symbool 3: heet / max. 200 °C
Symbool 4: niet strijken

Betekenis chemisch reinigen

De hieronder geplaatste afbeelding laat het symbool voor chemisch reinigen zien. De P in de cirkel geeft hierbij aan dat het artikel chemisch gereinigd mag worden. Een kruis door de cirkel geeft daarentegen aan dat chemisch reinigen niet is toegestaan. Alle overige letters en een streepje onder de cirkel kunt u negeren. Dit is enkel van belang voor professionele reinigers.

Betekenis drogen

Onderstaand symbool staat voor het drogen van de kleding in de droogtrommel. Het aantal stippen in de droogtrommel geeft de maximale temperatuur weer waarop het artikel gedroogd mag worden. Eén stip staat voor hittegevoelige textielsoorten. Het is hierbij van belang dat de kleding op de laagste stand gedroogd wordt. Staan er twee stippen in de droogtrommel, dan mag de kleding op de normale stand gedroogd worden. Een kruis door onderstaand symbool betekent dat het gebruik van een droogtrommel niet is toegestaan. Om de kleding zo lang mogelijk mooi te houden, adviseren wij de kleding altijd aan de lucht te laten drogen en geen gebruik te maken van een droogtrommel.

Algemeen

Voor een lang draagplezier geven wij u de volgende tips:

  • Was de kleding apart of met gelijke kleuren;
  • Was de kleding binnenstebuiten;
  • Droog de kleding niet in de droger;
  • Droog gebreide artikelen liggend;
  • Droog de kleding niet in de zon;
  • Strijk niet over prints en/of badges;
  • Gebruik bij gekleurde artikelen altijd een wasmiddel voor gekleurde was.